پاسخ زیبا کلام به نقد روزنامه کیهان
بسمهتعالی
سرور عزیز و مکرم جناب آقای حاج حسین شریعتمداری
مدیرمسئول روزنامه وزین کیهان
با سلام و تحیات در شماره ۱۲آبان ماه آن جریده شریفه عطف به این پاسخ حقیر که «برجام را نخواندهام»، به مسخره مرقوم فرموده بودند که عجب اعتمادبهنفسی دارم که برجام را نخوانده با قائممقام محترم خبرگزاری فارس در دانشگاه فردوسی مشهد به مناظره مینشینم؛ و بعد هم محبت فرموده و مرقوم داشته بودند که اگر «کاکتوس هم اعتمادبهنفس حقیر را میداشت در سال چند بار هلو میداد.»
جناب شریعتمداری عزیز، اولاً موضوع آن مناظره برجام نبود بلکه تأثیر و تبعات آن بر فضای داخلی کشور میبود؛ اما بههرحال صورتمسئله را درست میفرمایید و من برعکس جنابعالی یا قائممقام خبرگزاری فارس برجام را نخواندهام.یقیناً حضرتعالی آن را بهدقت و بند به بند و سطر به سطر مطالعه فرمودهاید که آن را «خیانت» خواندید. ازآنجاکه جنابعالی برجام را کاملاً مطالعه فرمودهاید و مثل بنده نیستید که از روی هوا و بیمطالعه و «کاکتوس وار» از آن به دفاع برخاستهام، استدعا داشتم اجازه فرمایند چند پرسش را در خصوص فعالیتهای هستهایمان از محضر ارجمندتان بنمایم.
۱- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که آن را مطالعه فرمودهاید بفرمایید با توجه به اینکه «فردو» به جای غنیسازی قراراست منبعد تبدیل به یک «مرکز تحقیقاتی» بشود، مسئولیت میلیاردها دلار هزینه که برای ساخت آن شده و عملاً دیگر بلااستفاده میشود بر عهده کدام دستگاه است؟
۲- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که آن را مطالعه فرمودهاید بفرمایید هزینه ۱۴هزار سانترفیوژی که میبایستی اوراق شده و به مدت ۱۰ یا ۱۵سال انبار شود بر عهده کدام دستگاه است؟
۳ - من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید ظرف قریب به ۲۵سال گذشته ما چقدر به روسها بابت تکمیل نیروگاه بوشهر پرداختهایم(و هنوز هم داریم میپردازیم) و ساخت یک نیروگاه جدید چقدر طول میکشد و چقدر هزینه برمیدارد؟
۴- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید هزینه سیمان کردن قلب رآکتور آبسنگین اراک و تغییر آن بر عهده کیست؟
۵- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید هزینه اورانیومهای غنیشده که حالا به دلیل عدم نیاز میبایستی اکسیده شده و یا از کشور خارج شوند چقدر بوده؟
۶- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که آن را خواندهاید بفرمایید اورانیوم ۳درصد غنیشده در ایران چقدر تمام میشود و قیمت آن در بازار بینالمللی چقدر است؟
۷- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید که با احتساب هزینههایی که مستقیم برای فعالیتهای هستهای شده بعلاوه هزینههای غیرمستقیم که تحریمها به بار آوردهاند و با توجه به اینکه متوسط هزینه یک کیلووات ساعت برق در کشور ۸۰ تومان است، هزینه یک کیلووات ساعت برق تولیدشده در نیروگاه هستهای بوشهر برای کشور چقدر تمام شده است؟
۸- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید سرانه آموزشوپرورش، بهداشت و درمان، محیطزیست و...در کشور چقدر است و هزینه سرانه برنامههای هستهایمان چقدر بوده؟
۹- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید در رتبهبندیهای جهانی در بهداشت و درمان، آموزشوپرورش، تلفات جادهای و... رتبه ایران چندم است و در هزینههای هستهای رتبه چندمیم؟
۱۰- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید چرا دیگر شعار «انرژی هستهای حق مسلم ماست» را نمیدهیم؟
۱۱- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید چرا تا قبل از دولت آقای روحانی فعالیتهای هستهای تابو بودند و احدی مجاز نبود آنها را نقد کند چه رسد که با آنها مخالفت نماید؟
۱۲- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید بر اساس کدام اصل از قانون اساسی مجلس که میبایستی در رأس امور باشد در تمام ۸ سال دوران آقای دکتر احمدینژاد نه یکبار از مشارالیه در خصوص هستهای سؤالی کرد و نه از آقای دکتر جلیلی کلامی در خصوص نزدیک به ۶سال مذاکراتش با ۵+۱ پرسید که سیاستهای هستهای شما کشور را به کجا دارد میبرد؟
۱۳- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید اگر هستهای «هستهای» باقی میماند و تبدیل به ابزاری در جهت غربستیزی و آمریکاستیزی نمیشد آیا اینهمه هزینههای کمرشکن و غیرضروری برای کشور به بارمی آورد؟
۱۴- من برجام را نخواندهام اما جنابعالی که خواندهاید بفرمایید چرا ۱۲سال علت واقعی دغدغه و نگرانی غربیها از برنامههای هستهای ما از مردم پنهان ماند و بجای آن گفته شد که غربیها زورگو هستند و خودشان هستهای دارند اما بما میگویند که ما حق نداریم دانش هستهای داشته باشیم و پیشرفت و ترقی نماییم؟
نه جناب آقای حاج حسین شریعتمداری ارجمند نیازی نیست که کسی ۱۲۲ صفحه برجام را بخواند تا در مورد آن به داوری بنشیند. همینکه برجام توانسته جلوی هزینهها و ضرر و زیانهای هنگفتی که فعالیتهای هستهای بر کشور تحمیل میکرد را تا حدود زیادی بگیرد و به جای دشمنی و درافتادن با دنیا به دیگران بگوییم سر جنگ با کسی نداریم و در چارچوب منافع ملیمان حاضر به همکاری هستیم تا رویارویی و تقابل، بزرگترین خدمت را به منافع ملیمان نموده است.اینجا
ایام به کام باد
صادق زیباکلام
شانزدهم آبان ماه یک هزار و سیصد و نودوچهار