وبلاگ اندیشه ، محمد گرمابی

سیاسی-اعتقادی
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
سه شنبه, ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۴۷ ق.ظ

منازره زیبا کلام با ذوالنور در خصوص مسائل هسته ای

زیباکلام: چرا کسانی که تحریم‌ها را کاغذپاره می‌خواندند٬ حالا از لغو یک‌شبه تحریم‌ها می‌گویند؟

در کشور ما انقلابی شد؛ برای یکسری اهداف؛ که از جمله آنها تحقق جامعه مدنی، آزادی‌های سیاسی، آزادی بیان، آزادی زندانیان سیاسی، حاکمیت قانون و... بود اما بنا به دلایلی که هیچوقت نخواستیم به آنها بپردازیم٬ چندسال بعد از انقلاب این آرمان‌های ذکر شده مصادره شد و آمریکاستیزی جایگزین آن شد

گروه سیاسی: مناظره صادق زیباکلام و مجتبی ذوالنور با محوریت تاثیر مسائل هسته‌ای بر سیاست داخلی در شهر قم برگزار شد.


به گزارش ایلنا در قم، صادق زیباکلام عصر امروز در مناظره با حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد٬ اظهار داشت: آقای دکتر ظریف و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان هیچگاه به خودشان اجازه ندادند از مسائل هسته‌ای بهره‌برداری سیاسی کنند٬ اما طرف مقابل در دوره‌ای که نبض کار را به دست داشت٬ به راحتی منافع ملی را زیر پا می‌گذاشت و از مسائل هسته‌ای بهره‌برداری سیاسی می‌کرد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به سخنان ذوالنور مبنی بر اینکه چند ماه سابقه حضور در جبهه‌های جنگ را دارید٬ گفت: من شاید در جبهه نبوده باشم٬ اما هیچگاه به خاطر چسبیدن به قدرت٬ کسانی را که در جبهه نبودند٬ زیر پا له نمی‌کردم.

این فعال سیاسی با طرح این سوال که چرا غربی‌ها با مساله هسته‌ای ما مخالف هستند٬ گفت: از سال
۸۴ که دولت آقای احمدی‌نژاد روی کار آمد اصولگرایان دو دلیل را با عنوان دلایل مخالفت غربی‌ها با مذاکرات هسته‌ای مطرح می‌کردند. وی افزود: کشورهای دیگری هم همانند برزیل، آرژانتین و... برنامه هسته‌ای خود را دنبال می‌کردند٬ اما سوال این است که چرا غربی‌ها با موضوع هسته‌ای ما مخالفت می‌کردند.

زیباکلام گفت: پاسخی که اصولگرایان از سال
۸۴ به این طرف به عنوان دلایل مخالفت غربی‌ها با برنامه هسته‌ای مطرح می‌کردند٬ این بود که برنامه هسته‌ای موجب پیشرفت کشور می‌شود و به همین دلیل غربی‌ها با آن مخالفت می‌کنند. وی افزود: آقای احمدی‌نژاد می‌گفت انرژی هسته‌ای موجب ایجاد ۲۵۰ رشته اقتصادی در کشور شده و با به نتیجه رسیدن کامل آن٬ کشور از نظر اقتصادی زیر و رو می‌شود.

این فعال سیاسی اضافه کرد: این ادعا‌ها در حالی مطرح بود که این سوال به ذهن خطور می‌کرد چرا این پیشرفت‌های شگرف اقتصادی در مورد کره شمالی به وجود نیامده و به تعبیری تبدیل به یک غول اقتصادی نشده است؟ علاوه بر آنها٬ بسیاری از کشور‌ها نیز از نظر هسته‌ای از ما پیشرفته‌تر هستند٬ اما از نظر میزان توسعه یافتگی٬ توسعه نیافته‌تر از ایران به حساب می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: پاسخ دیگر اصولگرایان برای بیان دلایل مخالفت غربی‌ها با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران٬ این بود که آنها می‌گفتند با تکمیل برنامه هسته‌ای ایران٬ جایگاه ایران در منطقه و جهان به شدت ارتقا یافته و استراتژیک می‌شود٬ اما به نظر من با این روند نه تنها جایگاه ایران استراتژیک نشده٬ بلکه دنیا را هم علیه ما کرده است.

زیباکلام یادآور شد: هر کشوری که بتواند اورانیوم را تا
۳ درصد غنی کند٬ در هر زمان که بخواهد می‌تواند تا ۹۰ درصد اورانیوم را غنی کرده و تبدیل به بمب کند. خیلی‌ از کشورهای دنیا٬ امروز فعالیت هسته‌ای دارند٬ اما چرا با ما دچار مشکل شده‌اند؟ پاسخ روشن است چون ما تنها کشوری هستیم که به صورت رسمی اعلام کرده‌ایم که می‌خواهیم اسرائیل را نابود کنیم؛ نه پاکستان چنین ادعایی کرده و نه برزیل؛ این حرف فقط یک شعار هم نبوده بلکه برای آن تلاش هم کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: چه کسی مسئولیت نابودی اسرائیل را به ما داده است؟ رفراندوم کرده‌ایم؟ شورای امنیت سازمان ملل چنین ماموریتی به ما داده است؟ شورای همکاری خلیج فارس چنین وظیفه‌ای را به دوش ما گذاشته است؟ سازمان آزادی بخش فلسطین چنین چیزی را از ما خواسته است؟ چه کسی به ما گفته است؟ اساسا نابودی اسرائیل را چه کسی به جمهوری اسلامی محول کرده است؟

این فعال سیاسی تصریح کرد: بنابراین مناقشه هسته‌ای ما با غربی‌ها به خاطر این نبود که غربی‌ها چشم دیدن پیشرفت‌های ما را نداشتند٬ بلکه الان که به این معضل نگاه می‌کنیم و
۴۴ مذاکره قبلی را مورد بررسی قرار می‌دهیم٬ می‌بینیم که مرکز ثقل آن٬ ایجاد اعتماد از سوی ایران برای دنیای غرب است.

وی گفت: در همین قم یک نظرسنجی ساده انجام دهیم تا ببینیم چند درصد از مردم قم با نابودی موافق هستند. زیباکلام در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تعدادی از چهره‌های سیاسی کشور از اینکه توافق هسته‌ای ایران با آمریکا به نتیجه برسد٬ به شدت نگران هستند و نمی‌خواهند این توافق هسته‌ای با آمریکا به نتیجه برسد، گفت: دیروز هم در مجلس شورای اسلامی تلاش کردند طرحی سه فوریتی را به نتیجه برسانند که مذاکره‌کنندگان میز مذاکره را ترک کنند.

وی افزود: جالب است که عده‌ای در جمهوری اسلامی، مواضعشان برابر با کسانی است که به چیزی جز نابودی جمهوری اسلامی فکر نمی‌کنند. مثلا‌‌ همان مخالفت تندروهای کنگره آمریکا و مخالفت‌های نتانیاهو در اسرائیل را تکرار می‌کنند.

زیباکلام با طرح این سوال که چرا عده‌ای در داخل کشور اینقدر نگران آن هستند که توافق‌ هسته‌ای به نتیجه رسیده و پرونده مناقشه هسته‌ای جمع شود؟ گفت: چون این چهره‌های سیاسی از مساله هسته‌ای استفاده می‌برند. بیان مساله هسته‌ای در داخل کشور برایشان کاربرد آمریکاستیزی داشته و نگرانند که مبادا این بیرق از دستشان بیفتد.

وی با طرح این سوال که چرا این عده در داخل کشور به دنبال آن هستند که ما با آمریکا نتوانیم به توافق برسیم٬ تصریح کرد: اگر مذاکره‌ کنندگان کشورمان به توافق برسند٬ فرش آمریکاستیزی از زیر پای آمریکاستیزان داخلی برداشته می‌شود. این سوال در بین خودشان مطرح می‌شود که بعد از توافق با آمریکا در داخل کشور چه بگوییم؟ از فقر و فحشا بگوییم؟ از مشکلات اقتصادی کشور بگوییم؟ یا اینکه از کشورهای دیگر به فرودگاه امام خمینی ما می‌آیند و می‌گویند مدل اقتصادی و سیاسیتان را بدهید تا در کشور خود پیاده کنیم٬ بگوییم؟

این فعال سیاسی تصریح کرد: اگر فرش آمریکاستیزی را از زیر پای این افراد در داخل کشور کشیده شود٬ چیزی برای عرضه در داخل کشور نخواهند داشت٬ چراکه با آمریکاستیزی به خودشان هویت می‌دهند و به همین دلیل می‌خواهند ما با آمریکا به توافق نرسیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه چون مساله هسته‌ای ابزاری در خدمت آمریکا ستیزی شد٬ اجازه اظهارنظر به بسیاری از دانشجویان و روحانیون داده نشده٬ گفت: وقتی برخی افراد مسئله هسته‌ای را تا حد زیادی مقدس می‌کنند٬ اجازه داده نمی‌شود خیلی درباره مسائل هسته‌ای اظهار نظر شود و به مخالفان برنامه هسته‌ای به شکلی خاص٬ اتهام همراهی با آمریکا و دشمن زده می‌شود.

زیباکلام با طرح این سوال که چقدر هزینه برنامه هسته‌ای برای کشورمان داده شده٬ گفت: ما امروز سوال داریم که برای مثال غنی کردن اورانیوم فلان شهر چقدر برای کشور تمام می‌شود؟

این فعال سیاسی یادآور شد: کشور روسیه که امروز یکی از قدرت‌های بر‌تر هسته‌ای در جهان است٬ اورانیوم با غنای سه درصد خود را از کشور استرالیا وارد می‌کند٬ چراکه اورانیوم استرالیا از اورانیومی که خودش بخواهد تولید کند٬ ارزان‌تر تمام می‌شود؛ با این اوصاف آیا یک بررسی انجام داده‌ایم که برنامه هسته‌ای تا چه میزان برای کشور هزینه داشته است؟

وی یادآور شد: ما پارس جنوبی را در کشور داریم٬ اما به واسطه تحریم‌ها آن‌طوری که حقمان بوده٬ نتوانسته‌ایم از آن برداشت کنیم؛ در سال
۹۲ میزان برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی ۵۰ میلیارد متر مکعب بود و این در حالی بود که قطری‌ها سه برابر بیشتر از ما از این میدان گازی برداشت کردند؛ این سه برابر بیشتر٬ یعنی فاصله ۴۰ میلیارد دلاری. یعنی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان را به خاطر شعارهای ضد آمریکایی از دست داده‌ایم.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: امسال علیرغم تمام تلاش‌هایی که هم مجلس و هم دولت برای افزایش بودجه آموزش و پرورش انجام دادند٬ بودجه این وزارتخانه به
۲۲ هزار میلیارد تومان رسیده و این در حالی است که ما در میدان گازی پارس جنوبی و فقط در سال ۹۲، ۱۲۰ هزار میلیارد تومان را از دست داده‌ایم.

وی در پاسخ به سخنان ذوالنور در خصوص مساله هسته‌ای گفت: من صادق زیباکلام می‌گویم مساله هسته‌ای به درد می‌خورد٬ اما سوال من این است که با چه بها و چه هزینه‌ای؟ کسانی که تا دیروز می‌گفتند تحریم‌ها اثری ندارد و کشور ما را قدرتمند‌تر می‌کند٬ امروز می‌گویند باید همه تحریم‌ها یک شبه برداشته شود.

زیباکلام تصریح کرد: سوال ما این است که انرژی هسته‌ای برای مملکت است٬ یا اینکه مملکت برای انرژی هسته‌ای است؟ انرژی هسته‌ای باید فدای مملکت شود٬ یا مملکت فدای انرژی هسته‌ای.

وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: مشکل ما نه مساله هسته‌ای است٬ نه توافق لوزان٬ مشکل این است که با وجود اینکه
۳۶ سال پیش در کشور ما انقلابی شد؛ برای یکسری اهداف؛ که از جمله آنها تحقق جامعه مدنی، آزادی‌های سیاسی، آزادی بیان، آزادی زندانیان سیاسی، حاکمیت قانون و... بود اما بنا به دلایلی که هیچوقت نخواستیم به آنها بپردازیم٬ چندسال بعد از انقلاب این آرمان‌های ذکر شده مصادره شد و آمریکاستیزی جایگزین آن شد.اینجا


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۲/۲۲
محمد گرمابی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی